Sos olandez

de simona72 in Sosuri, 27 Iul 2013 | 38485 vizualizari

 

Este unul dintre cele 5 sosuri de baza ale bucatariei franceza, este rafinat si fin. Se serveste cu legume fierte, carne , peste...Aveti nevoie de putine ingrediente, dar cind va apucati sa-l faceti sigur putina rabdare nu strica. Cantitatile folosite aici au fost suficiente pt 3 persoane si a fost servit cu peste.

 

INGREDIENTE

  • 2 galbenusuri
  • 1 lingura apa
  • 120 gr unt
  • sare
  • piper alb
  • 1-2 linguri zeama de lamaie
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos olandez:

In primul rind untul se topeste la foc mic, cel mai mic,iar din momentul topirii complete eu l-am mai lasat citeva secunde. Unii spun ca trebuie clarificat untul si abia apoi folosit la sos. Eu l-am folosit asa si a iesit minunat. Deci, dupa ce s-a topit bine si incet untul il lasati 2-3 minute sa se linisteasca.

Intre timp amestecati galbenusurile cu lingura de apa. Pe tot parcursul prepararii va folositi de tel. Puneti o craticioara cu apa pe foc pe care o veti folosi pt bain-marie, aveti grija ca apa sa nu atinga fundul vasului in care ati pus galbenusurile. Apa sa fie fierbinte, dar sa nu fiarba, atunci puneti vasul cu galbenusurile pe foc si incepeti sa amestecati cu telul. In timp ce amestecati puneti cate putin din untul topit, pana terminati untul. La urma adaugati sare si piper alb dupa gust, precum si 1-2 linguri zeama de lamaie.

Sosul se leaga precum o maioneza, iar in timp ce se raceste se ingroasa.

Pofta buna!!!

TIPS-URI

1

sosul se serveste cald, eu l-am tinut pana in momentul servirii pe bain-marie, dar apa era doar calda si din cand in cand mai amestecam in sos

2

pt reusita sosului aveti grija doar la temperatura apei

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos olandez" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

Sidy 1

28.07.2013, 07:05

DE-LI-CIOS !

Valclaudia 1

28.07.2013, 15:00

sigur am sa incerc si eu acest sos! Bravo,Simona!!

alba_zori 1

29.07.2013, 21:41

cel mai bun pe un ou benedict,mama mama ce bunatate!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Sos olandez